2017(e)ko maiatzaren 2(a), asteartea

"Palmako" olioa

Azken hilabetetan, asko hitz egiten ari den gai bat Palmako olioa da, olio hau Palma fruitutik ateratzen da eta bi mota daude: bihotzetik ateratzen dena eta azaletik ateratzen dena.

  • Bihotzetik ateratzen dena, oso txarra da. Izan ere, fintzeko, prozesu batean hiru substantzia toxiko lortzen dira, kantzerigenoak direla. Gaur egun, janari askotan aurkitu ahal da, batez ere, janari prozesatuetan, eta ahal bada, sahiestu behar da.
  • Azaletik ateratzen dena, oso olio ona da, kalitate handikoa. Baino gero eta gutxiago erabiltzen da, izan ere beldurra dute enpresa handiek, jendea haien produktuak ez roatea palma olioa izateagatik.
Horren ondorioz, ahal dugun neurrian saihestu behar dugu olio hau duten produktuak, denbora pasa ahala mina egin ahal digutelako

iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina